ATITUDINI BLOG PZF RECENTE

Concluzii fragmentare după referendum: pastorul, popa, progresistul şi conservatorul

Autor: Vasile Ernu

Pastorul neoprotestant fan al Coaliției pentru Familie (CpF) a tras o concluzie clară: poporul român e păgîn, necreştin şi trebuie urgent evanghelizat. Să trimită fraţii americani bani şi îi creştinăm.

Popa pravoslavnic a ras o palincuţă, două, trei: i-a trimis în ….mă-sii pe enoriaşi şi de supărare a dormit la amantă.

Progresistul care pînă ieri vedea în popor numai întunecaţi mediavali acum vede în el un reper al democraţiei.S-au schimbat chiar raporturile: Vaslui şi Ferentari progres – Bihor şi Sector 1 – întuneric.

Conservatorii tip CpF invers: poporul înţelept s-a dovedit a fi o adunătură de „sexomarxişti” deghizaţi în ie.

Doar că poporul şi-a dovedit a cîta oară o înţelepciune tipică: indiferenţa totală – unu la crîşmă, unul la cîmp, altul la muncă afară…

Asta îmi aduce aminte de vorba unui amic rus despre diversele categorii sociale şi relaţia lor cu comunimsul:

„În perioada sovietică, nomenclatura bea în vilele de protocol pentru a-şi demonstra loialitatea faţă de regim, intelighenţia se îmbăta în bucătăria de acasă, pentru a-şi arăta aversiunea faţă de acesta, iar muncitorii se făceau criţă la fabrică şi prin ganguri, pentru a-şi demonstra indiferenţa totală faţă de regim.”

Buna dimineaţa. Nu e nimic de serbat, bucurat sau bocit. E de înţeles.

Sprijină redacția Platzforma pe Patreon!
Become a patron at Patreon!

Despre autor

Vasile Ernu

Vasile Ernu este născut în URSS în 1971. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie (Universitatea Al.I.Cuza, Iaşi, 1996) şi al masterului de Filosofie (Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997). A fost redactor fondator al revistei Philosophy&Stuff şi redactor asociat al revistei Idea artă+societate. A activat în cadrul Fundaţiei Idea şi Tranzit şi al edituilor Idea şi Polirom. A ţinut rubrici de opinie în România Liberă, HotNews, Timpul, Adevărul, CriticAtac precum şi rubrici permanente la revistele Noua Literatură, Suplimentul de Cultură şi Observator Cultural.
A publicat: Născut în URSS, Ultimii eretici ai Imperiului, Intelighenţia rusă azi, Sectanţii-Mică trilogie a marginalilor, Intelighenţia basarabeană azi, Bandiţii – Mică trilogie a marginalilor.
Este unul din fondatorii şi coordonatorii proiectului www.criticatac.ro

4 Comentarii

  • ….Zeul dacilor lenesi, era Comodus….
    Ce multi adepti are azi!

    Un mic , o bere , si…adio atitudine civica…..

    Zice: ” Ce, pe mine nu ma intereseaza…sa se ia Ion cu Vasile daca vor, ce am io de acolo?!….”

    Zice: ” -Sa vin la vot?…Da, muieti is posmegii???”…

  • Din câte înteleg, Vasile nu prea are cum sa se identifice cu pastorul, popa, progresistul sau conservatorul, asa ca probabil ca o face cu poporul. Nici mai mult nici mai putin. De ce nu. N-ar fi poate rau sa se întrebe ce crede poporul despre lgbt, familie, traditie, etc. ca sa nu mai vorbim de toti astia care s-au implicat în boicotul referendumului.

  • Las-o moarta ca macane, domnul Ernu. Ati uitat esentialul, pentru a trage asa elegant mortul pe indiferenta. De ce nu ne vorbiti putin de minciunile GALOPANTE si panica semanata de „progresisti” in toate vanturile, cum ca nu de copii si fire ar fi vorba, ci de nu stiu ce legi ascunse in beciul mintii lor. Tot miticul amplifica minciuna, pana cand … s-a declansat indiferenta. ca reactie la deruta.
    Cat despre preoti – tocmai ca dintr-un concurs cam bizar de circumstante, tocmai cand era nevoie de ei, au cam tinut pliscul. Se pot observa mai multe.

    Deci haide, ca nu este o reactie la tema votului, ci la terorismul mediatic.

Lasa un comentariu