AFIS

Academia politică FES 2019

Unul din obiectivele Fundației Friedrich Ebert (FES) este de a contribui la formarea unei noi generații de politicieni care să reprezinte cu devotament și competență interesele comunităților din care fac parte, oferind soluții social-democrate sustenabile.
În această ordine de idei, Fundația Friedrich Ebert (FES) anunță un concurs de înscriere la Academia Politică pentru tineri politicieni, funcționari publici, membri activi ai societății civile, jurnaliști care doresc să-și perfecționeze cunoștințele și abilitățile politice în cadrul unui program de instruire inovativ. 
Structura și calendarul programului
Programul de instruire cuprinde patru module, structurate în baza ideilor fundamentale pe care se sprijină domeniile de acțiune ale democrației sociale. Modulele programului vor aborda fundamentele democrației sociale și modele de societate în comparație; statul social și arhitecturi ale statului social, precum și provocările la adresa statului social; orientările democrației sociale în materie de politică economică; comunicarea politică etc. Sesiunile de instruire vor purta un caracter interactiv, practic, fiind conectate la temele de actualitate ale societății moldovenești.
Sesiunile de instruire (4) vor avea loc la weekend- începând cu vineri după masă până duminică după masă- în perioada aprilie-septembrie 2019. Sesiunile se vor desfășura în diverse locații din țară. 
Fundația Friedrich Ebert va acoperi costurile de organizare, transport, cazare și masă.
Condiții de participare
Pentru a fi eligibili, participanții la academia politică FES trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
• să aibă vârsta cuprinsă între 20 si 40 de ani;
• să împărtășească valorile stângii democratice;
• să aibă o implicare activă în viața socială;
• să nu mai fi participat la programe de instruire organizate de FES.
Participanții la programul de instruire îşi asumă angajamentul de a frecventa toate sesiunile cu maximă implicare în procesul de instruire.
Selectarea participanților se va face în bază de concurs. Doritorii sunt rugați să expedieze la adresa de mai jos CV-ul şi un eseu (maxim 2 pagini) la una din temele:
– Democrația socială în acțiune în Republica Moldova: cum o văd eu?
– S-a vorbit de multe ori despre faptul ca divizarea ‘stânga-dreapta’ în politica moldovenească este falsa, deoarece se bazează pe geopolitică. Cum ar arata, in viziunea Dvs., o platforma a unui partid cu adevărat de stânga (menționați 4-5 valori/ priorități)?
– Cum văd eu un proiect de stat social în Republica Moldova?
Așteptăm aplicațiile Dvs. de participare până pe 22 martie 2019, la adresa de e-mail natalia.hadei@fes-moldova.org 
Persoana de contact: Natalia Hadei, asistent program FES. Tel. 022 855 832

Despre autor

Platzforma Redacția

Lasa un comentariu