PLATZFORMA.MD se alătură demersului comunității #OccupyGuguță și altor asociații, organizații și inițiative de a boicota Referendumul din România. 

IUBIREA NU SE VOTEAZĂ. De aceea, BOICOT!
Azi și mîine (6-7 octombrie) în România are loc un referendum de modificare a Constituției la inițiativa Coaliției pentru Familie (cu sprijinul masiv al PSD și altor partide politice). 
Referendumul își propune să modifice prevederile despre familie: 
să înlocuiască sintagma „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu, „între un bărbat și o femeie”. 
Pe 18 septembrie Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență ca referendumul să aibă loc, în regim de excepție, pe durata a două zile (în loc de una, cît e de obicei). Mai mult, s-a decis să se permită mobilizarea (și agitația) inclusiv pe durata referendumului.
Poziția comunității #OccupyGuguță față de acest referendum este următoarea:
Demersul Coaliției pentru Familie de modificare a Constituției nu are nimic de-a face cu protejarea familiilor din România. Este un demers ultra-conservator, motivat religios și politic, care vrea să limiteze un drept civil pe temeiuri religioase, deși Constituția spune România e un stat laic. Este un demers reacționar în viziunea căruia nu doar un cuplu de același sex, ci și un cuplu heterosexual fără copii ori o familiile monoparentală nu poate fi considerată o familie. Este un demers prin care se „apără” tradiția inventată a unora prin atacarea libertății altora.
De asemenea, referendumul nu rezolvă în nici un fel problemele reale ale familiilor din România. Nu gayii alungă sute de mii de părinți să-și lase copii acasă și să ia drumul migrației, nu gayii sînt vinovați de salariile și pensiile mici care destramă familii, nu gayii sînt vinovați că multe dintre familiile din România trăiesc sub pragul sărăciei. Nu e vinovată comunitatea LGBT de violența domestică. 
Din motivele că:
– Drepturile și libertățile nu pot fi anulate prin vot, în special drepturile minorităților nu pot fi suprimate prin decizia majorității;
– pentru Referendumul din 6-7 octombrie s-au măsluit legi
– acesta alimentează dezbinarea și intoleranța și legitimează discursul de ură 
– limitează arbitrar drepturile unui grup 
– nu rezolvă nici o problemă reală 
– servește drept paravan pentru reglări politice de conturi 
Comunitatea OccupyGuguță îndeamnă cetățenii români din Republica Moldova la #boicot
Puteți boicota în două feluri:
– nu votați.
– mergeți la secția de vot să monitorizați dacă au loc fraude și nereguli. 
Libertățile nu se votează.
#boicot

Facebook Comments Box