AFIS

Ping pong pentru caritate sau cum s-a desfășurat Turneul de Tenis de Masă Hospices of Hope Moldova

48 de pasionați de tenis de masă s-au adunat în ultima zi a lunii martie la Turneul de Tenis de Masă Hospices of Hope Moldova, pentru a ajuta cei care suferă de boli incurabile și condiții limitatoare de viață.

Pe 31 martie a avut loc Turneul de Tenis de Masă Hospices of Hope Moldova, care a reunit 48 de persoane (24 de echipe) pasionate de Tenis de Masă și cu dorința de a ajuta cei care suferă de boli incurabile și condiții limitatoare de viață. Pentru a participa la Turneu, fiecare echipă a fost rugată să facă o donație de cel puțin 2000 MDL/echipă către Hospices of Hope Moldova. Datorită susținerii participanților și a sponsorilor, organizatorii preconizează să colecteze 2.500 EUR, fonduri care vor fi utilizate pentru dezvoltarea unei rețele naționale de servicii de îngrijire paliativă în Republica Moldova.

Printre echipele care au concura pentru locul I au fost reprezentanți a unor companii, rețele hoteliere, bănci și instituții media care activează în Republica Moldova, dar și reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentanții Ambasadelor Suediei, Marii Britaniei și SUA, precum și Șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova – E.S. Domnul Peter Michalko, alături de Doamna Michalkova.

Câștigătorii premiilor Turneului au fost Ivan Maximenco (Cedacri International) care s-a clasat pe locul III; Ion Nuca (Cedacri International) care a ocupat locul II; și Igor Pascal (Ambasada Suediei în Republica Moldova) clasându-se pe locul I. 

https://www.facebook.com/hospicesofhopemoldova/videos/2016720605253472/

Video set final Finala: Igor Pascal vs. Ion Nuca

Turneul de Tenis de Masă Hospices of Hope Moldova este un eveniment organizat cu scopul de a colecta fonduri pentru a susține activitatea Hospices of Hope Moldova. Astfel fiecare echipă participantă a fost rugată să facă o donație de 2000 MDL, fonduri care vor fi utilizate în continuare pentru dezvoltarea unei rețele naționale mobile de servicii de îngrijire paliativa. La moment organizația își îndeplinește misiunea prin susținerea financiară a unor organizații din Orhei, Soroca și Ocnița care prestează gratuit servicii de asistență medico-socială la domiciliu celor care suferă de boli incurabile sau condiții limitatoare de viață în regiunile respective.

Hospices of Hope este o organizație internațională ce activează din 1992 pentru dezvoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă în regiunea de sud-est a Europei. Organizația este prezentă în Moldova, România și Serbia, iar de la începutul activității sale, a reușit să ajute peste 40.000 de persoane care suferă de o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață în aceste țări.

Evenimentul este organizat cu susținerea Ellation, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Federației de Tenis din Moldova, Nefis, Coca-Cola Hellenic, B’Sweet, Kleo’s Photography și Sporter.md.

Despre autor

Sergiu Bejenari

Mă numesc Sergiu Bejenari. Mi-am făcut studiile de licență și master la o facultate de filosofie din Chișinău. Am avut și am tangențe cu așa domenii cum ar fi educație, organizare comunitară, comunicare, administrare și implementare a proiectelor de participare a cetățenilor la procesul decizional.
Egalitatea de șanse indiferent de rasă și sex, apărarea drepturile omului, promovarea libertății de gândire și exprimare prin metode non-violente și non-discriminatorii, sunt doar câteva din principiile și valorile pe care le doresc prezente în societate.

Lasa un comentariu