AFIS

REST OF EUROPE (spectacol invitat)

18 aprilie, 19:00, Ginta Latină
 

REST OF EUROPE
spectacol invitat

Text: Nicoleta Esinencu
Regia: Nina Gühlstorff
Cu Mathias Lodd, Mercy Dorcas Otieno, Tamara Semzov
Muzica: Traian
Scenografia: Prisca Baumann
Dramaturgia: Elisabeth Geyer
O producție Schauspielhaus Graz

spectacol în limba germană cu supratitrare în română

Uniunea Europeană e considerată unul dintre cele mai mari și mai reușite proiecte de pace din lume. În anul 2012 aceasta a primit chiar și Premiul Nobel pentru Pace. În ultimele șase decenii, după cum se afirmă în declarația Comitetului Premiului Nobel, Uniunea Europeană a contribuit decisiv la menținerea și asigurarea păcii, democrației și respectării drepturilor omului în Europa. La cinci ani după ce a fost evitat Grexit-ul dar nu și Brexit-ul, cînd peste tot naționalismul e în creștere masivă, iar coeziunea și solidaritatea practic a dispărut, Uniunea Europeană pare să stea în fața unui test dificil. Asistăm oare la prăbușirea Uniunii Europene ? E asta tot ce a mai rămas din ideea pan-europeană? 

În Rest of Europe, piesă scrisă special pentru Schauspielhaus Graz, Nicoleta Esinencu face un bilanț al Europei de azi. Pornind de la Strasbourg, unde Maxim – un student moldovean – ajunge chelner în Parlamentul UE, continuă cu o serie de istorii personale conectate între ele reflectînd contradicțiile între „ideea europeană” și realitățile cu care se confruntă oamenii. În acest demers punînd accentul pe marginalii societății, pe cei rămași deoparte, pe „restul” oamenilor, așa cum se întitulează și piesa. 

Rest of Europe face parte dintr-un proiect de colaborare între Schauspielhaus Graz și teatru-spălătorie. Proiect în cadrul căruia au fost produse 2 spectacole, Rest of Europe la Schauspielhaus Graz și Recviem pentru Europa la teatru-spălătorie.
La Chișinău ambele spectacole vor fi prezentate pe 17 și 18 aprilie, urmînd ca în iunie cele două spectacole să fie prezentate la Graz. 

https://www.schauspielhaus-graz.com/play-detail/rest-of-europe-at

Evenimentul are loc cu susținerea Forumului Cultural Austriac.

– – –
pentru rezervări contactați-ne cu un apel/sms (cu excepția websms) la 068930652 sau pe mail la contact@spalatorie.md

rezervările se pot face până la ora 12:00 în ziua spectacolului;

rezervările neonorate se anulează cu 15 minute înainte de ora începerii spectacolului;
– – –
contribuție opțională 100 lei, 120 lei, 140 lei

– – –
studenții facultăților de teatru și film beneficiază de intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

– – –
vă rugăm să nu fotografiați și să nu filmați în timpul spectacolului.

Despre autor

Vitalie Sprînceană

Vitalie Sprînceană a studiat ştiințe politice în Bulgaria, filozofie în Moldova și acum face un doctorat la universitatea George Mason din SUA. Jurnalist, activist, fotograf amator și autor de blog.

Lasa un comentariu